2011 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi Forum İstanbul’da

2011 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi  Forum İstanbul’da

Dünyanın her yıl tekrarlanan en büyük ve en prestijli sergisi “World Press Photo 2011 – Dünya Basın Fotoğrafları 2011” Sergisi, 6-28 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Forum İstanbul, dünyanın en etkileyici karelerinin izlenebileceği World Press Photo 2011 kapsamında dünyaca ünlü foto muhabiri Riccardo Venturi yi ağırlayacak.

Bu yıl 54. sü düzenlenen “World Press Photo” yarışması eserleri, Forum İstanbul da düzenlenecek sergi ile Türkiye ye geliyor. Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları sergisi olan “World Press Photo 2011” 6-28 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul da gezilebilecek.  Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliğini taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi fotoğrafların da yeraldığı sergi, her sene tekrarlanan etkinlik çerçevesinde yılboyu dünya çapında belli başlı metropolleri gezerek milyonlarla buluşuyor. Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu katkılarıyla  Türkiye ye getirilen sergi nin 2009 ve 2010 seçkileri yine Forum İstanbu da ağırlanmıştı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen fotoğraflar 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmaya ise 125 ülkeden 5691 fotoğrafçı, 108.059 fotoğrafla katıldı. 10 kategoride yapılan değerlendirmeler sonunda 23 ülkeden 55 fotoğrafçı çeşitli ödüllere layık görüldü. Yarışmanın en büyük ödülü olan World Press Photo of The Year 2011 ise Güney Afrikalı fotoğrafçı Jodi Bieber in Bibi Aisha portresine verildi.

 

Ödüllü foto muhabiri Riccardo Venturi Forum İstanbul da

Bugüne kadar komünizm sonrası Arnavutluk, Tayland da çocuk fahişeler, Almanya daki dazlaklar gibi uluslar arası alandaki farklı konular ile Sri Lanka ve Endonezya daki tsunami ve İran daki deprem gibi  önemli sıcak haberleri fotoğraflayan başarılı foto muhabiri Riccardo Venturi World Press Photo 2011 sergisi kapsamında Forum İstanbul da ağırlanacak. 1997 yılında Afganistan da yaptığı çalışmayla bir World Press Photo ödülü kazanan Venturi hali hazırda uluslararası haber önemi olan konular ve kişisel projeleri üzerinde çalışıyor.

Riccardo Venturi ile World Press Photo 2011 kapsamında Forum İstanbul da  6-7 Eylül tarihlerinde Fotojurnalism üzerine düzenlenecek ileri seviyede atölye çalışmaları basın fotoğrafçılarına, bağımsız çalışan foto muhabirlerine, üniversitelerin fotoğraf bölümlerinde okuyan öğrencilere, basın fotoğrafına ilgi duyan amatör fotoğrafçılara açık olacak.  Bu yılki World Press Photo yarışmasının Genel Hikâyeler kategorisi Tek Fotoğraflar dalında ödül kazanan Riccardo Venturi nin, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarda konularını nasıl seçtiğine ve onları hayata geçirirken izlediği yöntemlere odaklanan geniş kapsamlı bir sunumla başlayacak olan atölyeler, fotoğrafçının katılımcıların foto röportajlarını teker teker değerlendirilmesi ve önerilerde bulunmasıyla devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*